Bouwkundig adviesbureau

Bouwkundig adviesbureau Elmaat

De werkzaamheden van bouwkundig adviesbureau Elmaat bestaan hoofdzakelijk uit het maken van bouwtekeningen, toetsingen bouwbesluit en EPC berekeningen, maar wij vragen ook omgevingsvergunningen – sinds 2011 de vervanger van de bouwvergunning – aan en voeren toetsingen van het bouwbesluit uit. De brede expertise die wij in ons vakgebied hebben opgebouwd, maakt dat wij u tevens gedurende elke fase van het bouwproces deskundig en onafhankelijk advies kunnen geven.

Het team van bouwkundig adviesbureau Elmaat bestaat uit gemotiveerde bouwkundige ingenieurs die elkaar aanvullen, inspireren, ondersteunen en waar nodig corrigeren.

 

Advies in het kader van de regelgeving

Het is voor een verbouwing niet altijd nodig een omgevingsvergunning aan te vragen. Maar u moet zich wel aan de regels en bepalingen houden die in het Bouwbesluit zijn opgenomen. Het Bouwbesluit kent regels die onder andere te maken hebben met veiligheid (denk aan brandpreventie), het milieu (het gebruik van duurzame materialen en de energiezuinigheid van het gebouw), de gezondheid (bijvoorbeeld voldoende daglicht en goede vochtbeheersing) en het gebruik van het pand. Bouwkundig adviesbureau kent de wettelijke kaders én de manieren en middelen om aan de wettelijke voorwaarden te voldoen. Wij zijn u dan ook graag van dienst met gedegen informatie en advies.

 

Bouwkundig adviesbureau Elmaat

  • Brede kennis en ervaring die leidt tot vakkundig advies.
  • Creativiteit die leidt tot oplossingen binnen de wettelijke kaders.
  • Kennis van materialen die leidt tot de beste prijs-kwaliteitverhouding.
  • Gedeelde verantwoordelijkheid die leidt tot uitstekende kwaliteit.
  • Klein team met korte lijnen wat leidt tot concurrerende prijzen.

 

Advies met betrekking tot de bouwkundige constructie

Het maken van bouwkundige tekeningen en berekeningen is een belangrijk onderdeel van het werk van ons bouwkundig adviesbureau. Bij het ontwerpen en tekenen van een bouwplan stellen wij uw eisen en wensen natuurlijk voorop. Daarbij geven wij vanuit onze kennis en expertise ook adviezen en tips over hoe uw wensen en eisen in een goed bouwplan geïntegreerd kunnen worden. Tekenen is een vak waar creatief denken voor nodig is. Dat doen wij graag om mooie en functionele oplossingen te vinden waarmee wij boven verwachting aan uw wensen en eisen voldoen. Bouwkundig adviesbureau Elmaat zat zich voor meer dan 100% voor u als opdrachtgever in.

 

Aanvragen omgevingsvergunning

Bij de aanvraag voor de omgevingsvergunning moeten verschillende documenten gevoegd worden. Welke dat zijn, verschilt per aanvraag en per situatie. Bouwkundig adviesbureau Elmaat is uitstekend op de hoogte van de regelgeving met betrekking tot de vergunningaanvraag. Wij kunnen u daarom goed van advies dienen én voor de benodigde tekeningen en berekeningen zorgen om de aanvraag soepel te laten verlopen.

Natuurlijk kunt u het aanvragen van de omgevingsvergunning ook geheel aan ons overlaten. Zo weet u zeker dat het aanvragen correct en snel wordt afgehandeld en er niets vergeten wordt. Bovendien kunt u van een positieve beschikking uitgaan: wij weten immers waar aan voldaan moet worden. Bij bouwkundig adviesbureau Elmaat krijgt u meer dan advies alleen!