Kosten bouwtekening

De kosten bouwtekening

De kosten voor een bouwtekening hangen van verschillende zaken af. Allereerst is het belangrijk om wat voor bouw of verbouw het gaat. Een bouwtekening voor een nieuwbouwwoning is eenvoudiger – en dus goedkoper – dan een bouwtekening voor een ziekenhuis. En een bouwtekening voor een carport is eenvoudiger dan een bouwtekening voor een aanbouw met interne verbouw. Bij een verbouwing is het tevens van belang of er een goede bouwtekening van de bestaande bouw aanwezig is, dat scheelt natuurlijk werk en is daarom goedkoper dan wanneer er geen officiële bouwtekening aanwezig is.

Ten slotte speelt ook de soort bouwtekening een rol. Een werktekening moet aan andere eisen voldoen dan een constructietekening voor de vergunningaanvraag. Tekenbureau Elmaat maakt voor u graag een vrijblijvende offerte voor de kosten bouwtekening. Omdat wij met een klein team werken, kunnen wij de kosten bouwtekening laag houden. En: een goede bouwtekening verdient zich terug!

 

Een goede voorbereiding is het halve werk

Bij de bouw of verbouw is het belangrijk dat alles volgens de planning én tegen de afgesproken kosten gebeurt. De bouwtekening is één van de pijlers waar het bouwproces op rust. Zoals goede kaarten en een navigatiesysteem belangrijk zijn om de bestemming van een verre reis te halen, zo is een goede bouwtekening belangrijk voor het halen van een bouwkundig succes binnen de gestelde kaders. Tekenkundig bureau Elmaat tekent met een goede bouwtekening de route uit, zo komt u zonder omwegen of verdwaald te raken, daar waar u wezen wilt. De kosten bouwtekening zijn het daarom waard gemaakt te worden.

 

De kosten bouwtekening haalt u er bij Elmaat uit

  • Ons flexibele en enthousiaste team werkt tegen concurrerende prijzen.
  • Wij toetsen bij elke fase de haalbaarheid; óók die met betrekking tot het budget.
  • Wij denken actief mee bij het zoeken naar goedkope alternatieven.
  • Een correcte bouwtekening van Elmaat voorkomt faalkosten.
  • Een gedetailleerde werktekening houdt de stelkosten laag.

 

Een goede bouwtekening voorkomt discussie

Met een goede bouwtekening weten alle betrokken partijen waar ze aan toe zijn. De te gebruiken materialen zijn duidelijk, de plaatsen waar leidingen komen te lopen en waar stopcontacten moeten komen – en hoeveel van welke soort – zijn bekend. Zo’n compleet plaatje zorgt ervoor dat de planning goed verloopt en dat vragen over het hoe en wat niet nodig zijn. Zo kunt u zich als opdrachtgever met de leuke dingen bezighouden.

 

Een goede bouwtekening voorkomt vertragingen

Om wat voor bouwtekening het ook gaat, een goede bouwtekening is belangrijk voor de voortgang van het bouwproject. Een duidelijke bouwtekening van tekenbureau Elmaat zorgt – naast de andere stukken – voor een snelle afhandeling van de omgevingsvergunning. Maar een duidelijke bouwtekening zorgt er ook voor dat er geen interpretatiefouten – die tot het verkeerd plaatsen van elementen kunnen leiden – ontstaan. Daarmee voorkomt u faalkosten én vertragingen. Bovendien zijn er geen onduidelijkheden die opgelost moeten worden voor bijvoorbeeld een installateur of timmerman verder kan. Vertragingen zijn niet alleen frustrerend, ze kosten ook geld. Daarom zullen de kosten bouwtekening goed worden gemaakt door de baten.