Tekenbureau Amersfoort

Elmaat tekenbureau Amersfoort

Elmaat is in januari 2009 opgericht en is voor bouwkundige projecten als ontwerp- en tekenbureau in Amersfoort en daarbuiten actief. Wij werken zowel voor opdrachtgevers in de woning- als de utiliteitsbouw. Onze activiteiten bestaan niet alleen uit het ontwerpen en tekenen van bouwkundige projecten. Wij adviseren en begeleiden ook de opdrachtgever en voeren bouwbesluittoetsingen uit. En natuurlijk kunt u ook bij ons terecht voor bouwkundige berekeningen, waaronder EPC berekeningen. Een EPC (energieprestatie coëfficiënt) berekening hebt u bijvoorbeeld nodig als u een omgevingsvergunning aanvraagt. Ook hebt u voor de omgevingsvergunning een bouwtekening nodig. Elmaat kan voor u de gehele aanvraag verzorgen, zodat deze vlot en correct wordt afgehandeld.

 

Bouwtekeningen

Er bestaan verschillende soorten bouwtekeningen. Dit heeft te maken met het doel waarvoor ze gemaakt worden. Een bouwtekening die gebruikt wordt voor de aanvraag van de omgevingsvergunning moet aan andere eisen voldoen dan een tekening die in het kader van brandpreventie wordt gemaakt. En een werktekening is een tekening – meestal meerdere tekeningen – die dienen voor de aannemer. Ten slotte zijn er ook nog tekeningen waarop de specificaties van materialen staan. Naast de voorwaarden en eisen die aan een specifieke bouwtekening gesteld worden, zijn er ook nog andere zaken die aandacht behoeven. Om een tekening voor de gebruiker inzichtelijk te maken, wordt een speciale ‘teken-taal’ gebruikt. Belangrijk daarbij zijn bijvoorbeeld de maatvoering, schaal, lijndikte, speciale symbolen die algemeen gebruikt worden binnen de bouwkunde, enz. De bouwkundige tekenaars van Elmaat, tekenbureau in Amersfoort, leveren professionele tekeningen.

 

Daarom Elmaat tekenbureau Amersfoort

  • Flexibel team van gedreven professionals.
  • Kennis en ervaring van en met het gehele bouwproces.
  • De wensen en eisen van de opdrachtgever staan voorop.
  • Altijd op de hoogte van de geldende wetten en regels.
  • Concurrerende prijzen.
  • Voor alle bouwkundige tekeningen en meer.

 

EPC berekening niet alleen bij nieuwbouw

De energieprestatie coëfficiënt is een index die is gebaseerd op het energieverbruik aan stook- en koelkosten van een gemiddelde woning in 1990. Die index is op 1,0 gesteld. De norm voor 2015 is 0.4, wat betekent dat een nieuwbouwwoning niet meer dan 40% aan energie mag verbruiken dan een vergelijkbare woning 25 jaar geleden verbruikte.

Sinds juli 2013 moet ook bij ingrijpende verbouwingen aan een bepaalde EPC voldaan worden. De berekeningen daarvoor moeten bij de aanvraag voor de omgevingsvergunning – voorheen de bouwvergunning – worden gevoegd. Elmaat, tekenbureau Amersfoort zorgt in opdracht ook voor deze berekeningen.

 

Toetsing bouwbesluit

Als u een omgevingsvergunning aan wilt vragen, moet u naast het overleggen van een bouwtekening en mogelijk een EPC berekening ook aantonen dat uw (ver)bouw voldoet aan het geldende bouwbesluit. Het bouwbesluit heeft betrekking op heel veel verschillende zaken, onder andere de ventilatie, daglichtvoorziening, waterafvoer, vochtwering, isolatie, enz. Ook voor de toetsing bouwbesluit en een gedegen rapportage kunt u een beroep doen op het deskundige team van Elmaat tekenbureau Amersfoort.